EL LLUÇANÈS: pel PR C-44 de Prats de Lluçanès

     

26 de febrer de 2017

La sortida, de uns 20km, fa un recorregut circular pel sector sud-oest de Prats de Lluçanès, capital de la comarca natural del Lluçanès, a cavall dels termes municipals de Prats i Santa Maria de Merlès. La totalitat del recorregut ressegueix el sender de petit recorregut (PR C-44), perfectament senyalitzat amb marques grogues i blanques però que no cal perdre mai de vista atès que la gran diversitat de camins i bifurcacions que trobem al llarg del recorregut ens pot fer perdre fàcilment el camí. El recorregut és més aviat planer, en el sector occidental de l’altiplà del Lluçanès, i passa entre sembrats, afloraments de gresos i conglomerats, boscos de pinassa i pi roig i algunes alzines centenàries que, juntament amb les parròquies rurals de Sant Andreu de Llanars i Santa Eulàlia de Pardines i els masos, algun d’ells fortificats, conformen un autèntic mosaic de pagès. 

 
LLOC DE SORTIDA:.8h00 a Sant Andreu Arenal. (Metro línia 1 Fabra i Puig)
 
DESCRIPCIÓ GENERAL:

Arribada a les 9h30 al santuari de Lurdes de Prats de Lluçanès, des d’on es pot contemplar una magnífica panoràmica de la comarca. Iniciem la caminada en aquest punt a tocar de Prats de Lluçanès, per on passarem i farem una breu parada de 15-20 minuts per fer un cafè. Tot just començar la carretera de Navàs, a les afores de la població, trenquem a mà dreta per agafar el PR C-44, degudament senyalitzat, que ens durà, en primer lloc, a Sant Sebastià i a continuació a Sant Andreu de Llanars, bonic exemplar romànic del segle XI, enmig d’un espai forestal, i on esmorzarem. Reemprenem el recorregut vers la carena que envolta la riera de Merlès, que la deixem a mà dreta i amb vistes als replecs prepirinencs del Berguedà, fins arribar a la masia fortificada de la Serra dels Degotalls. Iniciem la baixada fins a trobar de nou la carretera de Prats a Navàs, la creuem i retornem cap a Prats de Lluçanès, a través de camins i alguns corriols i passant pel costat del mas Galobardes i de la parròquia rural de Santa Eulàlia de Pardines, sense perdre de vista el sender valisat. Les vistes als principals massissos de la part central de la Serralada Prelitoral catalana (Montseny, Montcau i Montserrat) ens acompanyen quan el paisatge s’obre vers migjorn. 

Distancia: 19km

Durada caminada.: 6 hores

Desnivell acumulat: 200m 

Dificultat: mitjana-baixa
 
QUÈ CAL PORTAR: Impermeable, bon calçat, roba d’abric, aigua, esmorzar, pícnic i crema solar.
  
PREU: 12 € per socis i 17 € per no socis.
 
INSCRIPCIONS: enviar un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per reservar plaça i a continuació feu l’ingrés al BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i LLUÇANÈS. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda (Av. Marquès de l’Argentera, 22 Barcelona, tel. 93 319 55 50)                                 
 
VOCALS: Alejandro i Martí
 
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D'ACCIDENT. L'assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.
 
 

Calendari de sortides de 2017


Sortides de diumenge:

29 de gener DE VILAFRANCA A SITGES

26 de febrer LLUÇANÈS

26 de març CASTELLTERÇOL - CENTELLES 

22 d’abril  CONGOST DE MU

28 de maig RIBES DE FRESER 

25 de juny MUNTANYES DE VANDELLÓS I SANTA MARINA

9 de juliol PLATJA DEL TORN

24 de setembre DE SAU A ANGLÈS_CAMINS DEL TER IV

29 d'octubre MONISTROL A COLLBATÓ_MM VI 

26 de novembre  OLZINELLES

17 de desembre SERRA DE MARINA

 

Sortides llargues:

Setmana Santa: 14-17 d’abril   CASTELLS CÀTARS II

Pont 1 maig: 29 d’abril al 1 de maig PORTS DE TORTOSA

Sortida d'agost: 29-3 d'agost PORTA DEL CEL

Pont Diada: 9-11 de setembre  CANIGÓ

Pont Pilar: 12-15 d’octubre AIGÜES TORTES

Pont Immaculada: 6 al 10 de desembre  A DETERMINAR

 

 

* El calendari pot variar a causa de diversos factors; climatologia, etc,...

Més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

porn

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Veure Política