EL PAÍS CÀTAR II (Occitània)

     

14 al 17 d'abril de 2017

La història d’Occitània va estretament lligada al moviment càtar, un moviment religiós que s’oposava a l’església catòlica i que va tenir molts adeptes al sud de França durant la baixa edat mitjana (segles XII i XIII). Els càtars varen ser perseguits i represaliats per la inquisició fins a desaparèixer a mitjans del segle XIII. Ens disposem a recórrer una part del Sender Càtar a cavall de la Fenolleda i Les Corberes.
 
Allotjament en un gîte d’étape (alberg) en règim de mitja pensió. Desplaçament en cotxes particulars. .
 
DESCRIPCIÓ GENERAL: 

Divendres 14:  Sortida de Barcelona, a les 7h30 del matí, des de l’estació de Renfe Sant Andreu Arenal (Metro Fabra i Puig). Itinerari: Girona i Perpinyà (per autopista). Tot just passat Perpinyà agafar la D 117 direcció Rivesaltes, Estagel i Foix. Continuem per la D 117 seguint la Vallée de l’Agly, passant per Estagel, Maury, St-Paul-de-Fenouillet, Caudiès-de-Fenouillèdes i Lapradelle. Deixem la D 117 per trencar a mà esquerra fins Axat. Deixem els cotxes a Axat. Comencem la caminada pel sender Càtar variant sud (GR 36) fins el castell de Puilaurens. Visita el castell. Continuem pel sender Càtar fins Aigues-Bonnes. Sopar i allotjament al gîte. Durada aproximada i distància: 4h00 / 15-16 km. Dinar de pícnic portat de casa.

Dissabte 15:Esmorzar i sortida passant pel bosc comunal d’Aigües-Bonnes, seguint sempre el sender Càtar (GR). Passem pel poblet de Fenouillet, les Gorges de Saint Jaume i visitem la capella de Notre Dame de Laval. Arribem a Caudiès-de-Fenouillèdes i enfilem cap amunt seguint el GR per Malabrac, la Coullade, Campeau fins el Col de Péchines, sota le Pech de Bugarach. Continuem pel GR direcció Camps-sur-l’Agly fins a la Bastide. Sopar i allotjament. Durada aproximada i distància: 6h00 / 21-22 km. Desnivell d’uns 700 m. Dinar de pícnic.

Diumenge 16: Esmorzar i sortida fins arribar al cim més alt de la zona: le Pech de Bugarach (1231 m) amb una magnífica vista sobre el territori càtar. Podem arribar fins a la cascada des Mathieux i retornem de nou fins la Bastide. Sopar i allotjament al gîte. Durada aproximada i distància: 4h00 / 15-16 km. Desnivell d’uns 600 m. Dinar de pícnic.

Dilluns 17: Esmorzar i sortim seguint el GR fins a Camps-sur-l’Agly, passada la població prenem una bifurcació a mà dreta fins trobar de nou el sender càtar passant pel Roc de Capeils. Seguim el sender fins St-Paul-de-Fenouillet. Durada aproximada i distància: 5 h / 17-18 km. Dinar de pícnic. Retorn a Barcelona. L’arribada a Barcelona pot ser tard.

Cal portar: roba d’abric, crema solar, barret, impermeable, bones sabates, tovallola de bany i necesser, roba de recanvi, sac de dormir o llençols, lot, cantimplora i queviures pels dinars. Possibilitat de reservar pícnics pels dies 15, 16 i 17 (cal dur carmanyola pels pícnics de la Bastide dels dies 16 i 17). Possibilitat llogar llençols i tovalloles a 3 € a Aygues-Bonnes i llençols a 2 € a la Bastide.

 
PREU:  Aproximadament 130 €, inclou 3 nits d’allotjament en règim de mitja pensió i despeses d’organització. Pícnics a part. Cost aproximat de despeses de desplaçament i visites, uns 50 €.
 
INSCRIPCIONS: Abonament a compte de 50 €. Envieu un e-mail (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. ) per reservar plaça i feu l’ ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, , indicant el nom i CATAR. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda(Av. del Marquès de l'Argentera, 22,  Tel. 93-319 55 50)
 
Places limitades (15-17 màxim).
 

DATA LIMIT INSCRIPCIONS 24 DE MARÇ,  INDIQUEU NOM, TELÈFON SI VOLEU PÍCNIC I SI DISPOSEU DE COTXE

 
VOCALS: Martí
 
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D'ACCIDENT. L'assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.
 
 
porn

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Veure Política