GRUP DE JOVES

     

QUI SOM?

El Grup Jove del Casal Lambda és un lloc de trobada de joves LGTB, on conèixer gent i compartir experiències en un espai de normalització. En ell hi tenen cabuda totes aquelles persones que encara no han entrat en contacte amb d’altres homosexuals i busquen algú amb qui parlar i compartir sentiments. També s’hi troben aquelles persones que ja han sortit de l’armari però encara no han trobat el seu lloc en l’ambient, o les persones que es senten còmodes dins d’aquest i consideren el Grup Jove una activitat més.

El Grup Joves no és un espai reivindicatiu dels drets homosexuals, però no ens quedem aliens a la lluita per les nostres llibertats. Tot jove homosexual té dues lluites: una, la d’assumir-se com a tal i aconseguir viure amb normalitat en un nucli d’amistats que puguin compartir allò que sent. L’altre és una lluita externa en reivindicació dels nostres drets. El Grup Jove intenta ajudar a guanyar la primera lluita, sense oblidar-nos de l’existència d’una segona.

Per complir aquests objectius cada dissabte a la tarda ens trobem per realitzar una activitat. Les activitats que portem a terme són diverses, des de concursos de relats, simulacions de programes de la televisió, a xerrades més serioses sobre temes que ens afecten a nosaltres com a joves homosexuals. Però, les activitats no s’acaben un cop hem sortit del Casal, sinó que si vols després podem sortir per l’ambient o anar al cinema. Tot depèn de tu i les teves idees, perquè els membres del Grup Jove són tots aquells que s’hi consideren.

QUÈ FEM?

Ens trobem els dissabtes i realitzem diferents activitats, que pot ser una xerrada sobre algun tema relacionat amb l’homosexualitat, un tema que algú de nosaltres domina i pot interessar a la gent, un tema d’actualitat, un joc, una festa... Tot dependrà dels interessos i les necessitats del grup. Les activitats les muntem nosaltres mateixos, i quan és necessari convidem algú que ens la vingui a fer (si és un tema que ens interessa però no tenim a ningú que domini la matèria). El responsable d'activitats del Casal les coordina. Saps algun joc? Domines algun tema? Només ho has de dir! Totes les activitats programades les podeu trobar a l’agenda del Casal.

 

Més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Veu la llum l'spot del Grup de Joves del Casal

És un plaer per nosaltres acabar i començar l'any amb una sorpresa molt especial: l'espot de Joves Casal Lambda ja està disponible. 

 

En el mateix canal de Youtube hi trobareu la resta de vídeos:

EL FUTBOLISTA - http://bit.ly/2hDxIeE 

L'ESTUDIANT - http://bit.ly/2hzREvN 

LA CREIENT - http://bit.ly/2iPUA8K 

EL CASTELLER - http://bit.ly/2iQ4FTa 

 

Us desitgem a totes i a tots un bon 2017,

 

Sergi Cubell

Coordinador del Grup Jove i Secretari del Casal Lambda

 

Jordi Pros

Director de l'espot

El Grup de Joves celebra la festa de les Nacions Unides

   

17/12/2016

El Grup Jove va celebrar el passat dissabte 17 de desembre una festa temàtica dedicada a les Nacions Unides. Tothom s'havia de vestir, disfressar o caracteritzar d’algun país, regió o zona del món i portar un plat típic. Així, van venir joves disfressats i disfressades amb vestimentes típiques de països com Mèxic, Rússia o l’Índia, i amb inspiracions de les cultures francesa, àrab o tirolesa. Pel que fa al sopar, els membres del grup es van posar amb ganes a la cuina i van portar una gran varietat de plats de tot el món, la majoria molt elaborats i tots deliciosos.

Com ja és habitual, l'objectiu d'aquestes festes és poder conèixer més el grup i trobar-se en un espai de relax per passar-ho bé. En aquest marc, la comissió d'activitats va preparar un gran joc de competició per grups de cara a familiaritzar els participants amb tot tipus de coneixements sobre els països del món. Més d'una trentena de joves van participar de les dinàmiques preparades, que permeten cohesionar i unir el grup del Casal.

Cada grup representava un imperi i havia d’anar conquerint països a mesura que guanyava punts. Algunes de les proves disputades tractaven sobre preguntes de coneixement general sobre els països (política, història, geografia, etc.) i altres sobre cançons, músiques i llengües de les diferents regions, per a les quals s’havia de contestar corrent i picant el primer al polsador per donar la resposta correcta. Una dels jocs següents posava a prova els reflexes i la rapidesa donant conceptes certs i falsos sobre les nacions i el darrer va ser la trepidant “patata calenta”, on els concursants havien d’esbrinar una xifra exacta sobre un país abans que s’acabés el temps.

Després d’augmentar el coneixements sobre les Nacions Unides i de passar una bona estona de diversió i adrenalina, el menjar internacional i la música de diferents cultures van allargar la festa fins altes hores de la matinada. Una molt bona manera d’acomiadar l’any!

L’espot del Grup de Joves al programa de ràdio Diversitats

   

20/12/2016

Amb motiu del recent estrenat espot del Grup de Joves del Casal Lambda, “Siguis com siguis”, el passat 14 de desembre vam ser entrevistats pel programa Diversitats de Ràdio Trinijove. Es tracta d'un espai setmanal dedicat a la comunitat LGTBI en el que cada dimecres, de 10 a 12 del matí, es dóna cabuda als diferents temes que afecten el col·lectiu.

A aquesta entrevista hi van assistir el Jordi Pros (director de l'espot) i el Sergi Cubell (coordinador del Grup de Joves), i van parlar llargament del projecte. Durant l'hora que va durar aproximadament l'entrevista, van explicar tota mena de detalls: d'on va sorgir la idea, la manera en què es va anar desenvolupant, els objectius que es pretenien aconseguir, el mètode mitjançant el qual es va finançar el projecte o els beneficis que han comportat pel grup a nivell de promoció i personal.

En una distesa conversa, tots dos no només van poder donar a conèixer el Grup de Joves, sinó també deixar implícita la idea que tots els perfils tenen cabuda dins de les parets del Casal i més concretament dins del grup jove, allunyant-nos d'estereotips o tòpics als que de vegades es veu relegat el col·lectiu.

Agraïm a l'equip de Ràdio TriniJove i, especialment, al programa Diversitats la seva càlida atenció i la mà estesa per fer una mica més visible el nostre espot. És un plaer veure com de la mateixa manera que nosaltres projectem el missatge "siguis com siguis, t'obrim la porta", hi ha gent disposada a tenir-la oberta per a nosaltres també.

Escolteu l'entrevista a partir del minut 4:

   
porn

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Veure Política