GRUP DE JOVES

     

QUI SOM?

El Grup Jove del Casal Lambda és un lloc de trobada de joves LGTB, on conèixer gent i compartir experiències en un espai de normalització. En ell hi tenen cabuda totes aquelles persones que encara no han entrat en contacte amb d’altres homosexuals i busquen algú amb qui parlar i compartir sentiments. També s’hi troben aquelles persones que ja han sortit de l’armari però encara no han trobat el seu lloc en l’ambient, o les persones que es senten còmodes dins d’aquest i consideren el Grup Jove una activitat més.

El Grup Joves no és un espai reivindicatiu dels drets homosexuals, però no ens quedem aliens a la lluita per les nostres llibertats. Tot jove homosexual té dues lluites: una, la d’assumir-se com a tal i aconseguir viure amb normalitat en un nucli d’amistats que puguin compartir allò que sent. L’altre és una lluita externa en reivindicació dels nostres drets. El Grup Jove intenta ajudar a guanyar la primera lluita, sense oblidar-nos de l’existència d’una segona.

Per complir aquests objectius cada dissabte a la tarda ens trobem per realitzar una activitat. Les activitats que portem a terme són diverses, des de concursos de relats, simulacions de programes de la televisió, a xerrades més serioses sobre temes que ens afecten a nosaltres com a joves homosexuals. Però, les activitats no s’acaben un cop hem sortit del Casal, sinó que si vols després podem sortir per l’ambient o anar al cinema. Tot depèn de tu i les teves idees, perquè els membres del Grup Jove són tots aquells que s’hi consideren.

QUÈ FEM?

Ens trobem els dissabtes i realitzem diferents activitats, que pot ser una xerrada sobre algun tema relacionat amb l’homosexualitat, un tema que algú de nosaltres domina i pot interessar a la gent, un tema d’actualitat, un joc, una festa... Tot dependrà dels interessos i les necessitats del grup. Les activitats les muntem nosaltres mateixos, i quan és necessari convidem algú que ens la vingui a fer (si és un tema que ens interessa però no tenim a ningú que domini la matèria). El responsable d'activitats del Casal les coordina. Saps algun joc? Domines algun tema? Només ho has de dir! Totes les activitats programades les podeu trobar a l’agenda del Casal.

Instagram del Grup de Joves  

Més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

#NoCallis, campanya del Grup de Joves del Casal Lambda contra les microLGTBIfòbies

   

17/05/2018

Aquest dijous 17 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia, el Grup de Joves del Casal Lambda activa la campanya #NoCallis a xarxes socials per denunciar les microLGTBIfòbies: aquells comentaris/bromes/situacions del dia a dia que són discriminatoris i homòfobs/bifòbics/transfòbics, però no ens n’adonem perquè les tenim plenament integrades en el llenguatge

Com participar en la campanya?

1. Escriu en qualsevol suport (una pissarra, un paper, una cartolina, a la paret, imaginació al poder!) la micro homofòbia, bifòbia o transfòbia que vulguis visibilitzar/denunciar.

2. Fes-te una foto on es vegi bé el missatge (si sortiu vosaltres també, millor encara!). Pot ser un selfie, però si et va millor demana-li a algú que t’ajudi a fer-la (i després anima’l a que participi!)

3. Puja la foto denúncia a xarxes socials i, sobretot, comparteix-ho amb el hashtag principal #NoCallis i el hashtag secundari que vulguis #TambeEsHomofobia o #TambeEsLesbofobia o #TambeEsBifobia o #TambeEsTransfobia. També ens pots etiquetar i mencionar: @CasalLambda@JovesLambdaBCN

Exemples:

"Quan per ser noia només em pregunten si tinc nòvio" #NoCallis #TambeEsLesbofobia

“Potser és una etapa i estàs confós. Ja passarà” #NoCallis #TambeEsHomofobia

Quan i on?

La campanya es desenvolupa a les xarxes socials del Casal Lambda des d’avui 17 de maig i fins el 30 de juny. A més, es faran algunes accions puntuals al carrer aprofitant grans cites com 17M o el 28J. Durant aquest mes i mig a través de les xarxes socials del Casal Lambda anirem compartint les vostres fotos, per visibilitzar aquestes microLGBTIfòbies. És una iniciativa oberta a tothom, de manera que també us animem a que la compartiu i expliqueu al vostre entorn, amics, familiars, a les xarxes, per a què arribi al màxim de gent possible...com més gent se sumi i els hi arribi aquesta reivindicació més pedagogia farem i més estarem fent per aquesta causa!

Què són les microLGBTIfòbies?

Les microLGBTIfòbies són aquelles invisibilitzacions, situacions, suposicions, frases, comentaris, preguntes, bromes, que formen part del nostre dia a dia i que són discriminatòries i homòfobes/bifòbiques/transfòbiques, però no ens en adonem perquè les tenim plenament integrades en el llenguatge, no som conscients, són habituals o simplement no ens hem parat a pensar que discriminen perquè estan fetes des d’un punt de vista heterocèntric i ciscèntric.

L’objectiu de la campanya #NoCallis és conscienciar sobre aquesta realitat. Aquella pregunta que fem que ens sembla innocent, aquella broma que fem sense mala intenció, aquella frase que diem perquè és una forma de parlar o petites accions que fem tenint en compte només una realitat hetero i cis (com el cas dels lavabos o dels qüestionaris escolars) no només són discriminatoris, sinó que el que fan es perpetuar els estereotips, els prejudicis, els rols de gènere i la invisibilització de la diversitat en la nostra societat.

I encara que no ens sembli que hi ha LGBTIfòbia (per això són micro) aquestes accions/preguntes/bromes/realitats afecten negativament les persones LGBTI en la seva autoestima, seguretat, acceptació i construcció de la seva identitat privant-los de referents positius. Per tot això, us animem a tots i totes a sumar-vos a la campanya i fer una societat més lliure! 

Cinefòrum: La Chica Danesa

   

30/09/2017

El passat dissabte 16 de setembre vam donar la benvinguda al nou curs i ens vam retrobar després de les vacances celebrant un gran sopar del Grup de Joves. Dissabte 23 de setembre vam gaudir de les Festes de La Mercé i aquest dissabte 30 de setembre hem realitzat la primera activitat del curs: un cineforum! La pel•lícula triada ha estat “La chica danesa”, sobre la transsexualitat. Dinamarca, anys 20. La parella de pintors formada per Einar i Gerda Wegener gaudeix del seu èxit. Un dia, per casualitat, la model a la qual ella ha contractat per retratar en els seus quadres ha hagut de cancel•lar la cita i necessita acabar aquestes pintures a temps, per al que ella demana al seu marit si no li faria res posar-se mitges i sabates de dona per uns instants, al que ell accedirà sense problema. Això desencadenarà el despertar d'un anhel llargament amagat per Einar: el seu desig de ser dona. Aquest és el punt de partida de la pel•lícula “La chica danesa”, que vam comentar després en un cinefòrum que va donar molt de si, i on vam poder debatre sobre aquest relat basat en la vida de Lili Elbe, una de les transgènere pioneres en emprendre el canvi de cap al seu sexe sentit.

Excursión de final de curs a Tarragona

   

16/07/2017

La setmana passada, amb motiu de la cloenda del curs, l'activitat va passar de dissabte a diumenge i va fer que els joves del Casal sortissin d'excursió. En aquesta ocasió van ser a Tarragona, on van poder passar un dia veient la ciutat i part de les seves ruïnes, acabant la jornada en una lúdica estona de platja.

L'estiu arriba i el Casal tanca perquè tots els que treballem per a la seva continuïtat puguem tenir un merescut descans i poder tornar amb forces renovades per poder continuar fent del Casal Lambda un referent en la lluita i visualització del col·lectiu LGTBI. Fins al Setembre!

porn

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Veure Política