GRUP DE JOVES

     

QUI SOM?

El Grup Jove del Casal Lambda és un lloc de trobada de joves LGTB, on conèixer gent i compartir experiències en un espai de normalització. En ell hi tenen cabuda totes aquelles persones que encara no han entrat en contacte amb d’altres homosexuals i busquen algú amb qui parlar i compartir sentiments. També s’hi troben aquelles persones que ja han sortit de l’armari però encara no han trobat el seu lloc en l’ambient, o les persones que es senten còmodes dins d’aquest i consideren el Grup Jove una activitat més.

El Grup Joves no és un espai reivindicatiu dels drets homosexuals, però no ens quedem aliens a la lluita per les nostres llibertats. Tot jove homosexual té dues lluites: una, la d’assumir-se com a tal i aconseguir viure amb normalitat en un nucli d’amistats que puguin compartir allò que sent. L’altre és una lluita externa en reivindicació dels nostres drets. El Grup Jove intenta ajudar a guanyar la primera lluita, sense oblidar-nos de l’existència d’una segona.

Per complir aquests objectius cada dissabte a la tarda ens trobem per realitzar una activitat. Les activitats que portem a terme són diverses, des de concursos de relats, simulacions de programes de la televisió, a xerrades més serioses sobre temes que ens afecten a nosaltres com a joves homosexuals. Però, les activitats no s’acaben un cop hem sortit del Casal, sinó que si vols després podem sortir per l’ambient o anar al cinema. Tot depèn de tu i les teves idees, perquè els membres del Grup Jove són tots aquells que s’hi consideren.

QUÈ FEM?

Ens trobem els dissabtes i realitzem diferents activitats, que pot ser una xerrada sobre algun tema relacionat amb l’homosexualitat, un tema que algú de nosaltres domina i pot interessar a la gent, un tema d’actualitat, un joc, una festa... Tot dependrà dels interessos i les necessitats del grup. Les activitats les muntem nosaltres mateixos, i quan és necessari convidem algú que ens la vingui a fer (si és un tema que ens interessa però no tenim a ningú que domini la matèria). El responsable d'activitats del Casal les coordina. Saps algun joc? Domines algun tema? Només ho has de dir! Totes les activitats programades les podeu trobar a l’agenda del Casal.

Instagram del Grup de Joves  

Més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El Grup de Joves del Casal Lambda presenta el seu espot promocional

 

 

El Grup de Joves del Casal Lambda presenta el seu nou espot promocional amb l’objectiu de donar a conèixer els valors i la tasca del grup juvenil d’aquesta entitat LGTBI referent a Catalunya. L’espot s’estrenarà públicament en el marc de la 22ª Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià FIRE!!, que tindrà lloc del 8 al 18 de juny a l’Institut Francès de Barcelona. El projecte s’anomena “Siguis com siguis, hi tens la porta oberta” i està composat per cinc vídeos diferents interrelacionats que mostren la realitat d’aquest espai jove de trobada, sensibilització i normalització del col·lectiu. S’ha finançat a través de la plataforma Verkami i ha comptat amb un ampli equip tècnic i artístic novell. 

 

Projecció de l’espot del Grup de Joves del Casal Lambda al FIRE!!:

• 9 de juny a les 16.30h, Institut Francès de Barcelona

• 16 de juny a les 22.30h, Institut Francès de Barcelona

 

La idea que hi ha darrere de l’espot és presentar el Grup Jove del Casal Lambda remarcant la seva pluralitat a través de quatre joves protagonistes que tenen diferents aficions, creences i situacions personals. A través dels diferents fragments de l’espot es donen a conèixer les experiències que es poden desprendre de formar part del Grup Jove i allò que els aporta a cadascun dels protagonistes: veure que allà troben el que busquen, que tot tipus de joves hi tenen cabuda. En un dels fragments, els quatre protagonistes es troben al Casal amb la resta de joves i descobreixen un espai amable on socialitzar-se, culturitzar-se, reivindicar-se i divertir-se, a més de trobar-hi referents. Totes les peces es poden trobar al canal de YouTube Joves Casal Lambda. També s’està difonent pel web i les xarxes socials del Casal (Instagram, Facebook i Twitter).

 

Aquest projecte de ficció ha comptat amb la participació d'estudiants i antics alumnes provinents de diferents institucions del món audiovisual i de les arts escèniques (ESCAC, EMAV, Eòlia, Nancy Tuñón, etc.). D'altra banda, ha tingut el recolzament d'una entitat LGTBI històrica com el Casal Lambda i un seguit de voluntaris del Grup Jove provinents de diferents disciplines, a més de 40 extres. 

“Una experiència molt enriquidora tot i que complicada en certs moments, però sobretot destaco la gran implicació de les desenes de persones que han fet possible aquest projecte”, valora el director de l’espot, Jordi Pros. El jove comunicador remarca també l’envergadura que ha arribat ha assolir aquest projecte i la significació personal que ha tingut. El coordinador del Grup de Joves, Sergi Cubell, va assenyalar l’esforç logístic que ha suposat el rodatge i la forta implicació dels voluntaris.

Vídeos:

El futbolista: https://www.youtube.com/watch?v=1Ufu6R0oobU

L’estudiant: https://www.youtube.com/watch?v=D5pl_7adT1w

La creient: https://www.youtube.com/watch?v=Yg-FRnjTbJw

El casteller: https://www.youtube.com/watch?v=326xUdAV35g

Conjunt: https://www.youtube.com/channel/UCcAk7GxemvddOXWidg2G18A/videos

 

Per a més informació

Javier Domínguez, comunicació Casal Lambda

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  - www.lambda.cat

El Grup Jove es visbilitza per Santa Eulàlia: Sacsegem carrers i places!

   

11/02/2017

El darrer dissabte 11 de febrer, en el marc de les festes de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, el Grup de Joves del Casal Lambda i altres associacions juvenils de la ciutat van organitzar, per tercer any consecutiu, la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona, enguany dedicada a reivindicar l’ús de l’espai públic sota el lema "Sacsegem carrers i places!."

Situats al Moll de la Fusta, espai con l’any anterior ja es va fer el Pride, el moviment associatiu juvenil va desenvolupar un seguit d’activitats, accions i tallers dirigits a tots els públics, però amb una especial atenció al públic jove. En tant que el Casal Lambda té un grup de Joves actiu i potent, participa també en el Consell de la Joventut de Barcelona, de manera que vam compartir espai i activitats amb altres entitats joves LGTB de la ciutat, com ara el Sinver.

Es van realitzar diversos jocs relacionats al col·lectiu LGTB: un joc del tabú per descriure conceptes no heteronormatius amb un seguit de paraules prohibides, un pictionary per dibuixar diverses formes afectives i d’amor, un joc per relacionar cada col·lectiu (lesbianes, bisexual, trans, poliamor, intersexuals, etc) amb la seva bandera i, de rerefons, un mural de globus on tot aquell que volgués podia afegir el seu globus escrivint-hi un missatge en favor de la diversitat afectiva i en contra de l’homofòbia, fet que va acabar configurant un fons molt colorit i vistós.

L’objectiu de les activitats va ser en primer lloc visibilitzar el col·lectiu i totes les formes afectivosexuals; la divulgació i difusió dels seus símbols, icones i altres aspectes culturals i històrics, així com conscienciar la societat dels conceptes i terminologia adequats LGTB i per tant, poder fomentar un bon ús del llenguatge.

Veu la llum l'spot del Grup de Joves del Casal

És un plaer per nosaltres acabar i començar l'any amb una sorpresa molt especial: l'espot de Joves Casal Lambda ja està disponible. 

 

En el mateix canal de Youtube hi trobareu la resta de vídeos:

EL FUTBOLISTA - http://bit.ly/2hDxIeE 

L'ESTUDIANT - http://bit.ly/2hzREvN 

LA CREIENT - http://bit.ly/2iPUA8K 

EL CASTELLER - http://bit.ly/2iQ4FTa 

 

Us desitgem a totes i a tots un bon 2017,

 

Sergi Cubell

Coordinador del Grup Jove i Secretari del Casal Lambda

 

Jordi Pros

Director de l'espot

porn

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Veure Política